Adempauze in jacht op Oudenaardse waterlekken

Print
Nadat woensdagavond nog een kleiner lek in de Oudenaardse waterleidingen is gedicht, wordt de speurtocht naar andere waterlekken voorlopig gestaakt.
"Donderdagmiddag focussen we ons vooral op de drukschommelingen", zegt burgemeester Marnic De Meulemeester (Open Vld). "Het is nog te voorbarig om nu al te kunnen stellen wat de precieze oorzaak is van het waterlek", aldus De Meulemeester. "We hebben de afgelopen dagen al enkele kleinere lekken gedicht en wachten nu voorlopig af." Donderdagvoormiddag concentreert Oudenaarde zich vooral op de drukschommelingen. "Na die analyse kunnen we ons opnieuw richten op eventuele waterlekken."

De zoektocht naar het waterlek in Oudenaarde sleept al tien dagen aan. "Doordat we niet kunnen uitgaan van concrete aanwijzingen, zoals verzakkingen, is het voor ons bijzonder moeilijk om het lek te lokaliseren", verklaart de burgemeester.

Het lek in de leidingen kwam aan het licht toen bewoners een drukvermindering op het water waarnamen. De stad sloot systematisch sectie per sectie af, waardoor de inwoners het telkens voor enkele uren zonder water moesten stellen. "Toch hebben de mensen er niet veel hinder van ondervonden dankzij de watertoevoer via de noodverbindingen van de maatschappij TMVW." Sinds de zoektocht naar het lek stroomde er al zo'n tien miljoen liter water weg.
Nu in het nieuws