E-mail roept scholieren op tot staken

Print
Vlaamse scholieren worden via e-mail en msn opgeroepen om vrijdag te staken. Waarvoor is niet duidelijk. De e-mail lijkt afkomstig uit Nederland, waar sinds vorige week actie wordt gevoerd tegen het optrekken van het aantal lesuren.
De Vlaamse Scholieren Koepel (VSK) sluit niet uit dat jongeren gehoor zullen geven aan de oproep, maar distantieert zich ervan. "Het is beter acties te ondernemen wanneer het écht nodig is, dan wegens een probleem dat zich hier niet stelt", meent Jef Bortels, de voorzitter van de VSK, de tegenhanger van de Nederlandse koepel die deze en vorige week duizenden jongeren mobiliseerde voor een staking omdat het aantal lesuren per week daar tot 37 werd opgeschroefd.

De beide Vlaamse schoolnetten zijn officieel nog niet op de hoogte van de mogelijke staking. Mieke Van Hecke, directeur-generaal van het Vlaams Katholiek Onderwijs, laat weten dat in de lagere noch in de middelbare scholen "signalen" zijn ontvangen. Ook het GO!, het vroegere Gemeenschapsonderwijs, heeft nog geen bericht gekregen van eventuele stakingsacties van leerlingen. In enkele scholen hoorden leerkrachten het bericht wel al van hun leerlingen.
Nu in het nieuws