Fuiven in Nartist kan alleen met stewards

Temse - Vanaf 1 januari mogen in jongerenontmoetingscentrum (JOC) De Nartist alleen nog fuiven worden gegeven door verenigingen met door de gemeente erkende fuifstewards. Zaterdag 1 december krijgen jongeren de kans om een gratis opleiding tot fuifsteward te volgen.
Elke vereniging die in JOC De Nartist na nieuwjaar nog een fuif wil organiseren, moet minstens vier fuifstewards inzetten. De stewards moeten minimum 18 jaar zijn en verbonden zijn met de organiserende vereniging. Het is de taak van de fuifstewards om de overlast tot een minimum te beperken en de veiligheid van en rond de fuif te verhogen. De stewards zijn het aanspreekpunt voor de bezoekers en de omgeving en zorgen voor de rust en veiligheid in het gebouw en op de parking.

Verenigingen die na nieuwjaar in het JOC een muziekactiviteit willen inrichten en geen eigen door de gemeente erkende stewards hebben, moeten een beroep doen op een externe firma. Dat kost al gauw 500 euro. Daarom organiseert het gemeentebestuur op zaterdag 1 december tussen 8.45 en 13.30u een gratis opleiding tot fuifsteward. Wie slaagt, krijgt een twee jaar geldig attest. Info en inschrijvingen op de gemeentelijke jeugddienst in administratief centrum De Zaat, Frans Boelplein 1 of via 03 710 12 26.8

GeNo
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio