Kunst in de Stad koopt beeld voor begraafplaats

Sint-Niklaas - De vzw Kunst in de Stad heeft het bronzen beeldhouwwerk Tussen Vertwijfeling en Hoop aangekocht. Het krijgt een prominente plaats in de nieuwe ontvangstaula van begraafplaats Heimolen in Sint-­Niklaas.
De vzw Kunst in de Stad is al meer dan drie decennia actief in Sint-Niklaas. Momenteel staan er bijna dertig beeldhouwwerken van de stichting in de stad.

Kunst in de Stad heeft nu een nieuw bronzen beeldhouwwerk aangekocht dat volgend jaar een plaats krijgt op begraafplaats Heimolen. Tegen juni 2008 moeten daar het nieuwe crematorium en de nieuwe ontvangstaula in gebruik worden genomen. Het nieuwe beeld krijgt een prominente plaats, recht tegenover het grote raam van de aula.

”Wie vanuit de nieuwe aula de begraafplaats bekijkt, ziet het beeld mooi gecentreerd staan, met op de achtergrond de vijver en het groen. Het wordt een van de mooiste realisaties van Kunst in de Stad. Als ik het voor de geest haal, denk ik aan het Lam Gods”, zegt een tevreden voorzitter Rik Bosteels van Kunst in de Stad.

Het beeld Tussen Vertwijfeling en Hoop is van de hand van de Antwerpse kunstenares Winke Besard. Het zal in het voorjaar van 2008, net voor de inhuldiging van het crematorium, onthuld worden. Daarnaast heeft de stichting ook nog plannen voor de aankoop van een tweede beeld in 2008. Met de dienst Toerisme wordt verder ook nog gewerkt aan een stadswandeling langs de collectie beelden van Kunst in de Stad.

Tot slot biedt Kunst in de Stad zijn leden jaarlijks een keuze van grafiek aan. Dit jaar zijn er drie etsen van kunstenaar Robby Van Goethem die bij het lidmaatschap kunnen worden verkregen. In de loop der jaren heeft de stichting al 146 etsen uitgegeven van 40 kunstenaars. In totaal zijn er al 4.800 etsen verdeeld onder de leden.

Joris VERGAUWEN

www.kunst-in-de-stad.be
03-777.15.19
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio