Wordt Hamme Roeselare-aan-de-Durme?

Hamme - De gemeenteraad van Hamme besprak woensdagavond het beleidsplan van CD&V en Open Vld. Voor de oppositiepartijen Groen!, Spirit en sp.a de gelegenheid om voor de aanvang van de zitting met een ludieke actie hun kritiek op het plan in de verf te zetten. Omdat zij vinden dat de meerderheid de ambitie heeft om van Hamme een stad te maken, stellen zij voor de naam van de gemeente te wijzigen in Roeselare-aan-de-Durme.
BR> “Dit plan is plagiaat van het beleidsplan van de stad Roeselare. Daaruit leiden wij af dat de meerderheid ambitie heeft om van Hamme een stad te maken”, legden de actievoerders uit. “Dit bestuur is ambitieus op alle beleidsdomeinen. Dat bewijzen opvallende doelstellingen, zoals de verdubbeling van het inwonersaantal, een kanaalverbinding van de Durme met de zee, Vigor-Wuitens en de Hamse volleybalploeg in eerst klasse, de bouw van een station en een grote ring en de oprichting van een Huis van de Smaak om de Hamse voedingsindustrie te promoten.”

De actievoerders geven toe dat dit niet allemaal letterlijk in het plan staat. “Wie tussen de lijnen leest, ontdekt de brandende ambitie. Hamme klinkt wat platjes voor een toekomstige centrumstad in Waas en Dender. Daarom lanceren wij deze nieuwe naam.”

De meerderheidspartijen keurden later op de avond het beleidsplan goed.

WO
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio