Immobiliënkantoor Huva steekt de straat over

Kalmthout - Huva Immobiliën heeft haar nieuwe kantoren aan de Kapellensteenweg in gebruik genomen. Eigenlijk steken ze na achttien jaar gewoon de straat over, maar de vernieuwing blijkt groter dan alleen maar een ander huisnummer.
Waar nu de nieuwe kantoren zijn, stond vroeger een woonhuis en een schrijnwerkerij. Het pand is groot en biedt veel mogelijkheden dan de vroegere thuisbasis aan de overkant. Sinds het kantoor in 1981 werd opgericht door Gust Huybrechts (de Hu in Huva) en Jos Vandekeybus kwamen er twaalf medewerkers in dienst. “Daarvoor hadden we meer ruimte nodig, maar we wilden ook niet te ver gaan”, lacht Vandekeybus, die Huva samen met zijn zoon Gert leidt.

In het gebouw woonden vroeger twee ongetrouwde zussen. Toen zij in 2003 naar het rusthuis vertrokken, werd aan Huva gevraagd het pand te schatten. “Toen kwam mijn zoon met het voorstel om het zelf te kopen en om te vormen tot nieuwe kantoren. Na enkele jaren van bouwen en renoveren konden we hier onze intrek nemen, zodat Huva in het vertrouwde straatbeeld aanwezig blijft.”

Mede door de opvallende oranje borden, is Huva een begrip geworden in de Noorderkempen. “Sinds de start verkochten en verhuurden wij meer dan 10.000 eigendommen. Naast deze nieuwe thuisbasis beschikken we nog over een kantoor in Brecht en een kijketalage in Wuustwezel waarmee we onze aanwezigheid op de immobiliënmarkt nog verder willen uitbouwen”, besluiten Jos en Gert Vandekeybus.

SdK
www.huva.be

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio