2008 in teken van speelpleintjes en fietspaden

Borgerhout - Het district Borgerhout heeft zijn begroting voor 2008 klaar. De belangrijkste prioriteiten zijn de vernieuwing van speelpleintjes, het optimaliseren van de veiligheid aan de schoolomgevingen en het grondig werk maken van betere vergader-
faciliteiten in het Borgerhoutse districtshuis.
“In het totaal heeft Borgerhout 1.801.900 euro ter beschikking”, aldus districtsvoorzitter
Patrick Marivoet (sp.a).

“Veel speelterreintjes, zoals aan het Krugerpark, zijn aan een volledige opknapbeurt toe. Ook leggen we de nadruk op veiliger schoolomgevingen, meer fietspaden en fietsmogelijkheden.

Het gebied aan de Vandepeerenboomstraat, inclusief de riolering, wordt in het voorjaar volledig heraangelegd”, aldus Marivoet. “De infrastructuur in de Borgerhoutse raadzaal, bijvoorbeeld de microfooninstallatie, is fel verouderd en eigenlijk dringend aan vernieuwing toe. En we proberen elk jaar één praalwagen van de Reuzenstoet te renoveren. Een evenement dat toch deel uitmaakt van het Borgerhoutse folkloristisch patrimonium. Natuurlijk blijft er de sterke wens om een groter budget aan cultuurinstellingen zoals de Roma, Rataplan en ’ t Werkhuys te geven. Het idee om een heus vrijetijdsloket (dat het aanbod van jeugd-, senioren-, sport- en cultuurdienst aantrekkelijker moet maken ) te openen, bestaat al enkele jaren, maar een geschikte locatie ontbreekt nog. Dat zal dus niet voor 2008 zijn.”

AVDB

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio