Voor Hoboken dreigt besturen zonder begroting

Hoboken - Gewezen districtsvoorzitter Marc van Muylem
(sp.a) legt de verantwoordelijkheid van de crisis over het niet goedkeuren van de begroting voor het district Hoboken niet bij de oppositie: “Diegenen die een werkbare meerderheid met de PVDA+ geweigerd hebben, plukken daar nu de wrange vruchten van.”
BR> “Het probleem dat er geen werkbare meerderheid is in Hoboken is er gekomen op vraag van een aantal partijen aan de vertegenwoordigers in Antwerpen, die alles bedisselen. Ik ben er vast van overtuigd dat het juist de oppositiepartijen zijn die voor Hoboken kiezen en doe daarom een oproep aan de leden van het districtcollege om dezelfde houding aan te nemen en voor een Hobokens project te kiezen. De huidige districtsvoorzitter Johan Felix zou de eer aan zichzelf moeten houden en zijn ontslag aanbieden”, besluit Marc Van Muylem.

Intussen stapelen de problemen voor Hoboken zich op. De dotaties aan de districten zijn gestemd en kunnen dus niet meer gewijzigd worden.

Indien de begroting van Hoboken in december niet gestemd geraakt, moet er met ‘twaalfden’ gewerkt worden. Indien het eerste ‘twaalfde’ in december ook niet gestemd wordt, is er geen geld voor het district in januari.

HWi
Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio