“Waar blijven die beloofde plaatsen?”

“Waar blijven de beloofde parkeerplaatsen in de buurt van de Ossenmarkt?” vraagt districtsraadslid Christophe Wuyts (Open Vld). “Het plein is al maanden geleden heraangelegd, maar de extra parkeerplaatsen zijn er nog altijd niet.” Volgens districtsburgemeester Chris Anseeuw (sp.a) zijn die plekken “in voorbereiding.”

Sinds de Ossenmarkt is heraangelegd en feestelijk werd geopend in juni, is het pleintje autovrij. Door de heraanleg verdwenen er twintig parkeerplaatsen. “Maar die zouden worden gecompenseerd door 45 extra parkeerplaatsen in de Pieter Van Hobokenstraat en de Korte Winkelstraat”, legt districtsraadslid Christophe Wuyts uit. “Dat kon, want die straten zouden eenrichtingsverkeer krijgen. Zo zou er de ruimte zijn voor de extra plaatsen.” Intussen is het eenrichtingsverkeer in de Pieter Van Hobokenstraat en de Korte Winkelstraat van kracht, stelt Wuyts vast. “Maar parkeren mag er nog steeds niet. En er is echt nood aan parkeerplaatsen in de studentenbuurt. Niet alleen overdag, maar ook ’s avonds. Als er avondcursussen aan de universiteit worden gegeven, bijvoorbeeld.”

“Het districtsraadsbesluit dat het parkeren en het eenrichtingsverkeer bepaalt, is in voorbereiding”, legt districtsburgemeester Chris Anseeuw uit. “Zo’n dingen willen wel eens op zich laten wachten.”

Maar het eenrichtingsverkeer is toch al van kracht? “Euh, de verkeersborden hangen er al wel, maar eigenlijk is de wijziging van de verkeersrichting nog niet voor de districtsraad gekomen”, geeft Anseeuw toe. “Maar in twee richtingen door die straten rijden, mag toch niét hoor. En parkeren mag je er voorlopig ook nog niet.”

Bénédicte VAN PAESCHEN

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio