Antwerpen wil beter scoren bij toeristen

Antwerpen - Pieter Paul Rubens wordt meer dan ooit de ‘smoel’ van Antwerpen. De legendarische schilder wordt, voor zover nodig, vanonder het stof gehaald en krijgt zelfs een eigen onthaalcentrum, dvd’s,
rondleidingen en een geactualiseerde wandeling.
Antwerpen
Maar Rubens is maar één van de blikvangers in het ambitieuze
beleidsplan Toerisme dat de Antwerpse bevoegde schepen Philip Heylen (CD&V), woensdag voorstelde.
Dat gebeurde niet toevallig in het Havenhuis, want ook op het haven- en watertoerisme, wordt deze legislatuur zwaar ingezet.

Dit alles, samen met het hippe Antwerpen, waarmee in één omschrijving mode, shoppen en uitgaan wordt gevat, moet Antwerpen bij de populairste toeristische bestemmingen voor stedentrips brengen.
In de beleidsnota zijn elf krachtlijnen opgenomen. Die gaan van een betere bereikbaarheid, over bekendheid in het buitenland tot het maximaal uitspelen van de
toeristische blikvangers.

“Het verblijfstoerisme is in 2006 met 8% gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Dat is goed, maar sommige vergelijkbare Europese steden doen beter”, zegt Philip Heylen. De beleidsnota vormt dus een inhaalbeweging. “Antwerpen heeft veel te bieden, maar we moeten ervoor zorgen dat de binnen- en buitenlandse toeristen dat ook weten. Dat wordt één van onze belangrijkste opdrachten”, zegt de schepen.

Patrick VAN DE PERRE
Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio