Lierse flikken maken er (g)een potje van

Lier - Radio 2 gaat zondag in Flanders Expo in Gent op zoek naar het beste kookteam van Vlaanderen. Een van de vijf finalisten is Galio, de kookclub van de lokale politie Lier. Jan Nys, Steve Nicasi , Fons Claes, John Remkes en coach Frans Vermeiren haalden de finale dankzij hun Caribbean Beach.
“Galio staat voor Gastronomische Lierse Ordehandhavers en bestaat bijna vijf jaar”, vernemen we van inspecteur Jan Nys. “Onze kookclub is heel toevallig ontstaan tijdens een losse babbel op de dag voor kerstavond. Enkele collega’s vroegen aan elkaar wat zij met kerst deden. Verscheidenen bleken zelf te gaan koken. Dat bracht hoofdinspecteur Fons Claes en ik op het idee om met een kookclub te beginnen.”

“Enkele weken later lanceerden we ons idee tijdens de nieuwjaarsreceptie”, gaat Fons Claes verder. “Uiteindelijk deden er 25 mensen mee, zowel mannen als vrouwen, zowel politiemensen als burgerpersoneel. We huren sindsdien een avond per maand een goed uitgeruste keuken.”

Eerste wedstrijd

Voor het eerst neemt Galio aan een wedstrijd deel. “We hoorden de oproep van Radio 2 en stuurden een recept. Samen met twee andere teams uit de provincie Antwerpen mochten we aan de halve finale deelnemen. Met onze Caribbean Beach, waarin we ondermeer scampi, rijst, prei, cocos en Blue Curaçao verwerkten, behaalden we de finale waarin we het zondag tegen teams uit de andere provincies opnemen”, vertelt Steve Nicasi.

“Tijdens die finale moeten we iets maken met rijst en kip. De andere ingrediënten kiezen we uit een opgelegde lijst. De komende dagen gaan we het gerecht drie keer maken”, aldus burgerpersoneelslid John Remkes.

Chris VAN ROMPAEY

www.kokerello.be, www.radio2.be

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio