Pech achtervolgt Palm bij heropbouw Pekton

Mechelen - Het wil maar niet lukken met de heropbouw van de Pekton in Mechelen. Al vijf jaar doet brouwerij Palm verwoede pogingen om het historische pand op de Lamotsite in ere te herstellen. Maar elke keer loopt er iets mis. Begin 2009 is nu de nieuwe streefdatum om er een café te openen.
Oorspronkelijk had Palm Breweries uit Londerzeel de ambitie om met haar Mechels Palmcafé al in 2003 van start te gaan. Maar de vertraging die de renovatie van het voormalige brouwgebouw van Lamot opliep, gooide ook roet in het eten voor de Pekton. Tot overmaat van ramp bleek bij de opening van het erfgoed- en congrescentrum dat de brandtrap slechts dertig centimeter verwijderd was van de plek waar de gevel van de Pekton moest komen. “Dat probleem is intussen opgelost. De trap is verplaatst”, zegt Peter Buelens, public relations manager bij Palm Breweries.

Maar inmiddels is er alweer een nieuw struikelblok opgedoken, letterlijk zelfs. “Op het stuk grond waar de Pekton moet komen, is een betonplaat gegoten voor een torenkraan. De stad heeft de aannemer aangemaand om die voor
1 december te verwijderen. Doet die dat niet, dan neemt de stad zelf het initiatief. Burgemeester Bart Somers heeft ons dat schriftelijk laten weten”, stelt Buelens.

Hij verwacht dat de heropbouw begin 2008 eindelijk kan starten. “De genummerde onderdelen liggen opgeslagen in een van onze magazijnen in Londerzeel. De ruwbouw zou klaar moeten zijn in het najaar.” Begin 2009, tegen de start van het cultuurevenement Stadsvisioenen in maart, hoopt Palm het nieuwe themacafé te openen. “Het is nog altijd onze bedoeling om er onze speciaalbieren te promoten. Dat zijn naast Palm zelf ook onze Brugse bieren, de bieren van Rodenbach en Boon”, besluit Peter Buelens.

Sven VAN HAEZENDONCK
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio