Open Doek viert vijf jaar Utopolis

Turnhout - Op 1 december worden in Utopolis vijf kaarsen uitgeblazen. Open Doek organiseert een filmfeest met zes filmvoorstellingen op zondag 2 en 9 december met de schrijnende documentaire Sicko van Michael Moore als hoogtepunt.
Op 2 december komt Without Memory, de Japanse documentaire van Hirokazu Koreeda om 14u op het witte doek. Een vader lijdt als gevolg van een medische fout aan snel toenemend geheugenverlies. Om 17u is Odessa Odessa van de Israëliet Michale Boganim aan de beurt. Thema’s als ontheemding, en de zoektocht naar het beloofde land worden gemixt met traditionele muziek en zang.

De documentaire Forever van Heddy ­Honingman geeft een fascinerend beeld van de sfeer op begraafplaatsen.

“Welke vinger wenst u?” vraagt een chirurg aan een patiënt die twee vingers kwijt is en geen geld heeft om ze alle twee weer te laten aanzetten. In Sicko neemt Michael Moore de gezondheidzorg in de VS op de korrel. De film wordt op 9 december om 14u getoond.

Om 17u wordt de dril van kinderen in een sekte van de VS getoond in Jesus Camp van Heidi Ewing en Rachel Grady. De anti-oorlogsfilm Shut up and sing van Barbara ­Koppie en Cecilia Peck komt om 20u op het scherm.

Op vrijdag 7 december schenkt Utopolis om 20.45u aandacht aan zijn vijfde levensjaar met de avant-première van Elisabeth, The golden Age van Shekhar Kapur. Koningin Elisabeth wordt in de zestiende eeuw geconfronteerd met verraad om haar troon en liefdesproblemen. Utopolis bevindt zich in Graatakker 99 in Turhout.

FDC
014–43.03.54, www.opendoek.be, www.utopolis.be
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio