Rechtbank trekt vier dagen uit voor bendeproces

Herselt - Voor de behandeling van de dossiers tegen een dertienkoppige bende trekt de Turnhoutse rechtbank vier volle dagen uit. Een opvallende naam in het proces is zakenman Frans Vandeven, hoewel die slechts zijdelings betrokken is.
De gerechtelijke diensten van Turnhout rolden een halfjaar geleden een bende van dertien personen op. Aan het hoofd ervan staan topcriminelen uit de Kempen, het Antwerpse en Limburg, zoals Barry Mieremet, zoon van de in Thailand vermoorde gangster John Mieremet, Franciscus Bleys en Willy Gilissen.

De bende wordt beticht van het volledige alfabet aan tenlasteleggingen, zoals het ­Openbaar Ministerie het woensdag uitdrukte. Dat gaat van ladingdiefstal, gijzeling, oplichting, slagen en verwondingen, het witwassen van zo’n 600.000 euro tot de uitgifte van valse cheques. De feiten deden zich vooral voor in Limburg, maar
ook in Herselt en Oud-Turnhout.

De voorzitter van de rechtbank is genoodzaakt om de geplande procestermijn van twee dagen te verdubbelen naar vier. De behandeling ten gronde start op 9 januari.

Naast de dertienkoppige bende staat nog een naam op de beschuldigdenlijst, die van de Olense zakenman Frans Vandeven. Hij moet zich komen verantwoorden voor heling van zeshonderd stuks speelgoed, maar wordt door het parket niet rechtstreeks aan de bende gelinkt.

HO
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio