Scouts mogen spelen in bos KTA

Herentals - Jeugdverenigingen mogen voortaan gebruikmaken van het bos van het Koninklijk Technisch Atheneum van ­Herentals. Dit nieuwe speelbos moet het verlies van het bosgebied op de Augus­tijnenlaan compenseren.
De Herentalse scoutsvereniging 1ste Kempen voerde enkele maanden geleden nog een stil protest tegen de start van de bouwwerkzaamheden tegenover haar honk op de ­Augustijnenlaan. Daar was voor de realisatie van een groot appartementscomplex een bos volledig gerooid. De jongeren gebruikten het gebied als vast speelbos.

Met de directie van het nabijgelegen KTA is nu overeengekomen dat de jeugdverenigingen het bos op het schooldomein als speelbos mogen gebruiken. Dat geldt niet enkel voor de scouts van de 1ste Kempen, maar ook voor hun collega’s van de 8ste ­Kempen.

Daarrond worden nu verdere afspraken gemaakt. Een lid van de leiding van 1ste ­Kempen treedt op als sleutelverantwoordelijke, terwijl de school het slot van een poort aanpast. De jeugdverenigingen moeten het bosgebruik ook expliciet in hun verzekering laten opnemen. Als die voorbereidingen achter de rug zijn, kan de scouts een gebruiksovereenkomst tekenen.

HO

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio