Seriemoordenaar wint Chirospel Gotcha

Mol - Maarten Geerinckx (23) is na meer dan een jaar spelen de winnaar van het Millegemse moordspel Gotcha. De laborant blijft als enige van 124 deelnemers over, nadat hij 47 dorpsgenoten met een koude straal water om het hoekje had gejaagd.
De Chirojongens en -meisjes van Mol-Millegem hebben hun dorp meer dan een jaar in de ban gehouden van het tactische moordspel Gotcha. De jongeren wilden de bewoners op een originele manier dichter bij elkaar brengen. Meer dan honderd dorpelingen tussen elf en 61 jaar schreven zich in.

Elke deelnemer kreeg gegevens over de persoon die hij moest vermoorden. De moord moest met een waterpistool en zonder getuigen gebeuren. Wie nattigheid voelde, moest zijn Gotchakaart aan de moordenaar afgeven.

Het spel startte vorig jaar ironisch genoeg op wapenstilstand. Na dertien maanden moorden, komt medeorganisator Maarten Geerinckx als winnaar uit de bus.

”Het verdict viel vorige week zaterdag. Ik moest mijn kameraad Hans Horemans vermoorden. Hij is aan het bouwen in Balen. Uren heb ik aan zijn werf zitten spieden, maar steeds waren zijn vader en broer erbij. Ik sloeg toe toen ze vroeger vertrokken. Op zijn kaart stond dat hij mij moest vermoorden. Toen wist ik dat de cirkel rond was. Ik bleef als laatste over”, grijnst de seriemoordenaar.

Voortuin

”Ik vermoordde in totaal 47 dorpsgenoten. Mijn eerste slachtoffer viel al een halfuur na het begin van het spel. Dat was nota bene een militair. Verder heb ik uren in mensen hun voortuin zitten wachten. Ook op weg naar een sporttraining wist ik tegenkandidaten te verschalken. Mijn rekening komt op veertig werkdagen van acht uur effectieve speeltijd”, verbaast de laborant.

Maarten denkt met leuke herinneringen terug aan het spel. ”De mensen leefden echt mee. Sommigen gingen steeds in groep op café. Zelf had ik het geluk mijn moordenaar te betrappen. Ik had steeds vijf waterpistolen in mijn buurt. Nu het spel voorbij is, ga ik wel moeten ontwennen.”

Willy VAN DEN BERGH
http://milojeugd.wikispaces.com/Gotcha
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio