Vijftien werknemers Kerkstoel naar ziekenhuis

Grobbendonk - Bij de bekende betonproducent Kerkstoel in Grobbendonk brak woensdagavond rond 21u een kleine brand uit. Het personeel slaagde er zelf in het vuur te doven, maar vijftien werknemers moesten uit voorzorg naar het ziekenhuis voor een controle.
In de afdeling op de Industrieweg waar Kerkstoel betonnen tegels en dubbele wanden fabriceert, vatte woensdagavond een in olie gedrenkte vod vuur. “Onze mensen slaagden er zelf in om het vuurtje met brandblussers en zand te doven”, zegt zaakvoerder Pascal Kerkstoel. “De opgetrommelde brandweer heeft nog nageblust met poeder.”

De werknemer die de brand onder controle kreeg, ademde heel wat rook in. Hij werd met een ziekenwagen naar het Herentalse ziekenhuis gebracht. Uit een controle bleek dat hij er niet ernstig aan toe was. Het bedrijf liet ook zijn veertien collega’s van de late ploeg preventief op rookinhalering controleren. Ambulances en taxi’s kwamen hen ophalen.

“De schade is erg beperkt”, zegt Pascal Kerkstoel. “Er zijn geen gevolgen voor de productie. Die kan morgenvroeg (vandaag, red.) gewoon opstarten.” In de drie afdelingen van Kerkstoel werken 150 mensen.

HO, StLa
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio