Personeel Splichal hervat werk

Turnhout - Een kleine meerderheid van het personeel van de Turnhoutse bijbelproducent Splichal keurde woensdagmiddag het voorliggend sociaal plan goed. Na twee weken staking hervat het personeel vandaag, donderdag, het werk.
De directie van de Franse groep Qualibris legde woensdagochtend aan de vakbonden een licht gewijzigd sociaal plan voor. Daarin geeft de bedrijfsleiding onder andere meer garanties aan het personeel dat bij de sluiting van Splichal mee de overstap maakt naar moederbedrijf Drukkerij Proost.

“Mocht er voor eind april 2010 iets bij Proost gebeuren waardoor deze mensen toch nog hun werk verliezen, kunnen zij ook terugvallen op dezelfde bepalingen in het sociaal plan die nu voor de ontslagen werknemers gelden”, zeggen vakbondssecretarissen Rudy Molenberghs (ABVV) en Piet Daneels (ACV).

63 procent van het veertigtal werknemers keurde de nieuwe regeling goed. Dat is voldoende om de staking op te heffen en opnieuw aan het werk te gaan. “De mensen hebben er twee weken staking opzitten. Het is begrijpelijk dat zoiets bij sommigen ook gaat doorwegen.”

HO
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio