Wilrijk heeft grootste Saturn buiten Duitsland

Schilde - De schilders streken woensdag nog wat verf uit, straatmakers legden de laatste tegels op hun plaats. En binnen werd uiteraard gestofzuigd, heel veel gestofzuigd. De puntjes op de i, op de dag vóór de opening van Saturn in Wilrijk.
BR> Een maand nadat op de Meir in Antwerpen de eerste Belgische winkel van start is gegaan, opent vandaag, donderdag, om 8u in Wilrijk al de tweede Saturn de deuren. Met een oppervlakte van 6.000 vierkante meter, verdeeld over twee etages, is het meteen de grootste elektronicawinkel in België. De vestiging in Wilrijk is trouwens de grootste Saturn buiten thuisbasis Duitsland en er werken meer dan honderd mensen.

Saturn is neergestreken op de Boomsesteenweg, naast Ikea. Op de entertainmentafdeling is een indrukwekkende, elf meter lange WII-muur opgebouwd (WII - spreek uit: wie - is de zevende generatie spelcomputer van Nintendo, de opvolger van de GameCube). Op de 1.000 vierkante meter grote witgoedafdeling kan je zelf stofzuigers uitproberen. De bruingoedafdeling is voorzien van een studio. Daar zijn alle nieuwe snufjes te zien.

Wow-hoekje

De nieuwe Saturn huisvest bovendien een wereldprimeur: een ‘wow-factory’ van Microsoft. In een hoek van 56 vierkante meter, op de eerste verdieping, verzamelt en demonstreert de softwaregigant “op een You Tubeachtige manier” ideeën van consumenten. Er staan drie grote schermen opgesteld om digitale creaties af te spelen. Je kan er je door laten inspireren, bijvoorbeeld om zelf eens zo’n creatief filmpje of kleurig uitnodigingskaartje te maken. De benodigde Microsoft-software ligt in de ‘wow-factory’ binnen handbereik.

Vanwaar de naam ‘wow-factory’? “Omdat er creaties voorbijkomen waarvan je kunt zeggen: wow, knap gedaan”, zegt Niels Famaey van Microsoft België-Luxemburg. De honderd eerste inzenders van ideeën worden beloond met een webcam.

Saturn is onderdeel van de Duitse elektronicaketen Media Markt-Saturn. De groep groeit snel en telt inmiddels 477 winkels van Media Markt en 187 van Saturn in vijftien Europese landen. In België zijn er veertien vestigingen: 12 van Media Markt en vanaf vandaag dus twee van Saturn. Media Markt-Saturn boekte in 2006 een netto-omzet van 15,1 miljard euro. Daarvan was 339 miljoen euro voor rekening van de winkels in België.

Het zal druk worden vandaag, op de openingsdag van Saturn Wilrijk. Toen vorige maand de winkel op de Meir uit de startblokken ging, stapten zo’n 20.000 mensen de winkel binnen.

HK
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio