Internet geeft geen fraai beeld van sollicitanten

Internet geeft geen fraai beeld van sollicitanten

Internet geeft geen fraai beeld van sollicitanten

Print
Een op de vijf werkgevers gaat op het internet op zoek naar gegevens over sollicitanten. Bijna 60 procent zegt dat de gevonden informatie doorslaggevend is om iemand wel of niet uit te nodigen voor een eerste gesprek, blijkt uit onderzoek van Viadeo, een zakelijk netwerk op internet.
BR>
Het onderzoek bij 2.447 volwassenen en 597 managers en directeuren leert dat een kwart van de personeelsverantwoordelijken kandidaten afwijst na het vinden van bepaalde informatie op het internet. Slechts in 13% valt een online-onderzoek door de toekomstige werkgever gunstig uit.

Veel mensen zijn zich niet bewust van de negatieve invloed die online persoonlijke informatie op hun carrière kan hebben. Toepassingen zoals blogs of sociale netwerken geven een ander beeld van de persoon achter een cv. Sites als MySpace en YouTube maken het online vinden van informatie nochtans steeds makkelijker. Die informatie verkleint in veel gevallen nochtans de kans op de arbeidsmarkt. Zo kwam een werkgever er achter dat een kandidaat gezocht werd door de politie, andere bedrijven ontdekten drankmisbruik en andere onethische zaken.

Uit het onderzoek van Viadeo blijkt dat 31% van alle leeftijdsgroepen persoonlijke informatie online plaatst en dat dat niet alleen is voorbehouden voor jongeren tussen de 18 en 24 jaar. 13% van de respondenten heeft foto’s van feestjes online staan, in de leeftijdscategorie 18 tot 24 is dat zelfs 54%. Slechts 9% gebruikt profielsites om zichzelf zakelijk te promoten.

www.viadeo.com
MEEST RECENT