NMBS verkiest trein met defecte toiletten te laten rijden

NMBS verkiest trein met defecte toiletten te laten rijden

NMBS verkiest trein met defecte toiletten te laten rijden

Print
Merksem - Als de NMBS moet kiezen tussen een trein met allemaal kapotte toiletten of helemaal geen trein, opteert ze voor het eerste. Dat mocht François De Laet uit Merksem vorige week aan den lijve ondervinden, toen hij vanuit Antwerpen Centraal naar Gent wilde reizen.
BR>
François en zijn echtgenote wilden op donderdag 15 november een daguitstap maken naar Gent. Op het perron in Antwerpen Centraal moest François plots dringend naar het toilet, maar omdat de trein op het punt stond om te vertrekken en hij geen zin had om zich te haasten, zei hij tegen zijn vrouw dat hij wel in de trein zou plassen. ”Vlak voor we vertrokken werden we echter via de intercom verwelkomd door de treinbegeleider die ons vertelde welke stations we zouden aandoen. Hij besloot met te zeggen dat alle toiletten kapot waren. Allemaal!”

Omdat François niet van plan was om zijn plasje vijftig minuten op te houden, stapte hij uit in Berchem. ”Ik zei tegen mijn echtgenote dat we de volgende trein wel zouden nemen. Op het perron ben ik naar beneden gestormd om direct naar de wc te kunnen gaan, maar toen ik daar aankwam bleken die toiletten óók buiten dienst. Allemaal!”

”Dat klopt”, zegt Leen Uyterhoeven, woordvoerster van de NMBS-Holding. ”De toiletten in het station van Berchem waren sinds woensdag gigantisch verstopt. We hebben een professionele firma laten komen, die de wc’s met groot materiaal heeft ontstopt. Sinds maandag kunnen ze opnieuw worden gebruikt.” De oorzaak van de kapotte treintoiletten kennen ze bij de NMBS niet. ”Het lijkt me ook sterk dat ze allemaal kapot waren”, zegt Hugo Stevens van de communicatiedienst van de NMBS.

”Maar het kan, bijvoorbeeld door een technisch defect. Wat moeten we dan doen? De trein op een zijspoor zetten? U moet begrijpen dat er zoveel treinen moeten rondrijden dat het onmogelijk is om er een tussenuit te halen om onmiddellijk de wc’s te laten maken. Als we moeten kiezen tussen een trein met kapotte wc’s of geen trein, kiezen we voor het eerste.”

AV
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio