Reebok gered van verdrinkingsdood - Fotoalbum

Reebok gered van verdrinkingsdood - Fotoalbum

Reebok gered van verdrinkingsdood - Fotoalbum

Print
Zandhoven - De Zandhovense pompiers brachten woensdag een lastige klus tot een goed eind: ze haalden een reebok uit het Albertkanaal. Een huzarenstuk? Jazeker, maar de brandweer heeft ervaring: recent werden al een stier en een paard op het droge gehaald.
BR>
De (on)gelukkige reebok belandde rond 15u in het Albertkanaal. De brandweer haalde de rubberboot van stal en zette de achtervolging in. Het duurde eventjes voor het beestje zich liet vangen, maar uiteindelijk kreeg het een tijdelijke strop rond. Voorzichtig - de boot is van rubber en een reebok heeft scherpe hoorns - ging het richting kant.

Met man en macht werd de reebok uit het water gehaald. Het beestje werd wat drooggemaakt en kreeg vervolgens een lift aangeboden in een brandweerwagen. De heldhaftige redders brachten het bokje naar een bosrijk domein, op de grens met Viersel. Na nog een woordje van dank spurtte de reebok opnieuw de vrijheid tegemoet.

De brandweerkorpsen uit de omgeving bouwden ondertussen al heel wat 'beestige' ervaring op. In februari werd een paard gered en in oktober overleefde een stier een onverwacht zwempartijtje.

PeDM

Bekijk het fotoalbum van de reddingsactie (foto's Frank Boelens).
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio