Dakar 2008: Stéphane Henrard tevreden met parkoers

Print
Woensdag is in Parijs de Dakarrally editie 2008 voorgesteld. Stéphane Henrard, de Belg die de grootste kans maakt op een ereplaats, is in zijn nopjes met het parkoers. "Het wordt een traditionele Dakar met veel meer zand en duinen in vergelijking met de voorbije jaren en dat speelt in ons voordeel."
"De klassementsritten zijn ook veel langer", zegt Henrard, die met Serge Bruynkens in een Volkswagen deelneemt. "Het zwaartepunt van de wedstrijd ligt iets voor halfweg. Er zijn vijf enorm zware ritten die het klassement zullen bepalen. Twee ritten net voor de rustdag en drie ritten net erna. Telkens is er een marathonetappe zonder assistentie bij. De goede rijders en zij die geluk hebben zullen het einde halen. Ik ben beter voorbereid dan vorig jaar. Fysisch zit het snor en ik hoop ook dat het zo blijft (vorig jaar sukkelde Henrard met een plotse niercrisis ). De wagen is verbeterd en ik heb een ervaren co-rijder. Dit jaar is alles aanwezig om er iets goed van te maken. Maar in de Dakar weet je het nooit."

Albert Vanierschot zorgt opnieuw voor het grootste Belgische team. "Wij zetten met Koen Wauters, Pascal Feryn, Pascal Dewinter en de broers Messiaen vier wagens in. Daarnaast zijn er nog twee vrachtwagens in competitie, twee vrachtwagens met wisselstukken en één snelle assistentiejeep. In totaal gaan we met 26 mensen naar Dakar. De Dakar van dit jaar wordt zwaarder dan de vorige en heeft langere klassementsritten. Dat speelt in ons voordeel want de meeste rijders zullen niet meer vanaf de start er kunnen invliegen. Ze zullen ook het materiaal een beetje moeten sparen. Vorig jaar hebben wij een Dakar gehad met relatief weinig problemen. De wagens zijn dit jaar nog verbeterd, zodat we in staat moeten zijn om af en toe leuke dingen te laten zien."

.

Nu in het nieuws