Rode Duivels winnen met 0-1 in Azerbeidzjan

De Rode Duivels hebben woensdag hun laatste wedstrijd in de kwalificaties voor Euro 2008 met 0-1 gewonnen bij Azerbeidzjan. Luigi Pieroni scoorde het enige doelpunt van de partij in de 51e minuut.

BR>

De Belgen waren eerder al zeker van de uitschakeling. Met 18 punten eindigen ze op de vijfde plaats in groep A. Alleen de eerste twee plaatsen zich voor de eindronde in Zwitserland en Oostenrijk.

Azerbeidjan staat pas 116e op de FIFA ranglijst, al was daar tijdens de wedstrijd niet veel van te merken. Beide ploegen hadden niets meer te winnen en dat was vooral bij de Rode Duivels duidelijk.

De eerste kans op een erg zwaar veld was voor de Azeri's na een 24 minuten spelen. De inzet van Sadygov werd door Swerts van de lijn gehaald. Wat later verdiende de thuisclub een penalty na een wilde tackel van Jelle Van Damme op Tagizade. De Israelische scheidsrechter Kenan gaf onterecht geel voor een schwalbe. In de 37e minuut kreeg aanvaller Ramazanov een uitstekende mogelijkheid. Zijn dribbel eindigde met een boogbal net naast het doel van Brian Vandenbussche. Bij de Belgen regende het slechte passen. Pieroni kwam niet in het stuk voor, Dembelé liet zich tot achter de middenvelders uitzakken en Grégoire kon de bal niet in de ploeg houden.

Bondscoach Vanderycken bracht de verrassend niet gestarte Defour in met de rust. Het spel verbeterde niet echt, maar toch kon Pieroni met een gelukje de score openen. In de 51e minuut schoot de speler van Nantes de bal door de benen van de keeper.

In zware weersomstandigheden trachtte Azerbeidjan tevergeefs opnieuw langszij te komen. Twee goede kansen leverde het wel op. Vandenbussche, doelman van Heerenveen, kwam sterk tussen na acties van Ramazanov (61e) en Subasic (68e). Met enkele schuchtere pogingen van Pieroni en Fellaini bloedde de wedstrijd dood in het laatste kwartier.

Toeschouwers: 15.000 Scheidsrechter: Kenan (Isr)

Doelpunt: België: Pieroni (51.) Gele Kaart: Azerbeidzjan: Tagizade België: Geraerts, Dembele, Fellaini

Teams: Azerbeidzjan: Veliyev - Melikov, Abbasov, Sadygov, Guliyev; Tagizade (71. Gomes), Kerimov (84. Mamedov), Gurbanov, Maharramov (77. Ponomarev); Ramazanov, Subasic.

België: Vandenbussche - Gillet, Van Buyten, Van Damme, Vertonghen; Swerts, Geraerts (46. Defour), Fellaini, Grégoire (69. Goor); Dembele, Pieroni (83. Mirallas).

Nu in het nieuws