Umicore plant aandeleninkoopprogramma van 400 miljoen euro

Print
De Belgische materiaaltechnologiegroep Umicore plant een bijkomend aandeleninkoopprogramma van 400 miljoen euro. De groep heeft ook de intentie om elk Umicore-aandeel in vijf te splitsen en trekt zijn jaarvooruitzichten voor de recurrente bedrijfswinst licht op. Dat alles meldt Umicore nabeurs in een persbericht.
Umicore rondde pas nog een inkoopprogramma af ter waarde van 150 miljoen euro. De bijkomende inkoop voor 400 miljoen euro is ingegeven door "de huidige groeiprogramma's van de onderneming en in het kader van de verdere optimalisatie van de kapitaalstructuur van de Groep". De inkomsten uit de beursgang van Nyrstar zullen ook aangewend worden voor het inkoopprogramma.

Om die inkoop mogelijk te maken, stelt Umicore op een buitengewone algemene vergadering (BAV) in februari voor om 1.197.325 in eigen bezit verkerende aandelen te schrappen. Dat moet het totale aantal aandelen herleiden tot 25.000.000 stuks. Nu telt Umicore 26.197.325 aandelen als gevolg van een onlangs afgesloten kapitaalverhoging met betrekking tot aandelenoptieplannen voor het management met aangehechte inschrijvingsrechten.

Op diezelfde BAV zal Umicore zijn aandeelhouders voorstellen om elke aandeel Umicore te splitsen in vijf aandelen. Dat brengt het totale aantal uitstaande aandelen op 125.000.000.

.

Nu in het nieuws