Omega Pharma koopt tot 2 miljoen eigen aandelen in

Print
De Raad van Bestuur van Omega Pharma heeft beslist om tot 2 miljoen eigen aandelen in te kopen, zo meldt de groep in een persbericht nabeurs. Omega Pharma bevestigt de omzetprognose voor dit jaar na een omzettoename van 17 procent in de maand oktober. Het inkopen van eigen aandelen moet de koers van Omega ondersteunen. Sinds begin 2007 verloor het aandeel 30,9 procent van zijn waarde.
Volgens het persbericht maakt de raad van bestuur gebruik van de afsplitsing en beursintroductie van Arseus om eigen aandelen te gaan inkopen. De beursgang van de voormalige B2B-dochter leverde Omega zowat 270 miljoen euro aan extra middelen op. Bovendien is ook de resterende 24% participatie in Arseus een waardevol actief. Boekhoudkundig zal Omega Pharma dit jaar een uitzonderlijk positief resultaat van minimum 70 miljoen euro halen. Tussen nu en de algemene vergadering (mei 2008) wil het Oost-Vlaamse bedrijf tot 2 miljoen eigen aandelen inkopen. "De Raad van Bestuur wil met deze beslissing de structurele gezondheid van het business model bevestigen en haar vertrouwen in de haalbaarheid van de lange termijnambities en het strategisch plan onderstrepen", klinkt het in het persbericht.

Omega Pharma maakt van de gelegenheid gebruik om zijn omzetcijfers over de maand oktober vrij te geven. De omzet steeg met 17 procent, waardoor het management de - eerder naar beneden bijgestelde - omzetprognose voor 2007 (omzet tussen 780 en 800 miljoen euro) bevestigt.

.

Nu in het nieuws