Lijk ontdekt in Lanaken tijdens opruimactie van Albertkanaal

Lijk ontdekt in Lanaken tijdens opruimactie van Albertkanaal

Lijk ontdekt in Lanaken tijdens opruimactie van Albertkanaal

Print
Tijdens de opruimactie in het Albertkanaal die op verzoek van het parket in Tongeren gebeurt, is woensdagnamiddag op het grondgebied van Gellik (Lanaken) een lijk uit het water gehaald. De identiteit van de persoon is nog onbekend. Uitwendig zijn er bij een eerste oppervlakkige lijkschouwing geen sporen van geweld aangetroffen. Het lichaam zou pas een dag in het water liggen. Een autopsie moet meer duidelijkheid brengen.
Het lijk kwam bovendrijven tijdens het bergen van een autowrak. Het parket van Tongeren is een gerechtelijk onderzoek gestart. De politie en civiele bescherming zijn sinds vorige dinsdag tussen Genk en Riemst bezig met een opruimactie in het Albertkanaal. Tot nu toe zijn er twaalf wrakken bovengehaald. Een peilboot van nv De Scheepvaart heeft op het traject een dertigtal wrakken gelokaliseerd.

Het parket van Hasselt liet eerder al het Albertkanaal tussen Diepenbeek en Ham uitkammen. Daarbij werden vijftig autowrakken geborgen. Sommige voertuigen waren gebruikt bij een overval, een ramkraak en een brandkastdiefstal. In een wrak werd ook het lichaam van een vermiste man gevonden. Aan de acties in het kanaal nemen de federale gerechtelijke politie, de cel verdwijningen, het DVI-team (Disaster Victim Identification), de scheepvaartpolitie en duikers van de civiele bescherming deel.

.

Nu in het nieuws