Vlaamse regering onderzoekt mogelijkheid nieuwe Brusselse polikliniek

De Vlaamse regering onderzoekt of er nood is aan een nieuwe polikliniek voor Nederlandstaligen in de zuidelijke gemeentes van Brussel. Dat vernam Belga woensdag bij het kabinet van Vlaams minister voor Brussel Bert Anciaux (Spirit) en werd bevestigd door de gedelegeerd bestuurder van het Universitair Ziekenhuis Brussel (UZ Brussel), Marc Noppen.

Belga

Volgens Tineke Sonck, woordvoerster van Anciaux, loopt er een opportuniteitsonderzoek over een nieuwe polikliniek in het zuidoosten van Brussel. "Eerst wordt gekeken of er een effectieve vraag is naar de uitbreiding van het Vlaams zorgaanbod in de zuidelijke gemeenten. Pas daarna kan worden onderzocht of een nieuwe polikliniek economisch haalbaar is en waar die dan zou moeten komen", aldus Sonck.

Marc Noppen benadrukt dat er evenwel geen plannen bestaan voor een nieuw Brussels ziekenhuis. "Het zou hoogstens gaan om een soort raadplegingsruimte waar Nederlandstalige Brusselaars overdag terecht kunnen. Maar eerst moet nog blijken of de vraag inderdaad het aanbod overstijgt", aldus de gedelegeerd bestuurder van UZ Brussel.