Kinderen met neusallergie hebben meer slaapproblemen

Print
Kinderen die een neusallergie hebben, hebben ook meer kans op slaapproblemen dan kinderen zonder neusallergie. Dat blijkt uit de Amerikaanse studie "Pediatric Allergies in America", waarover de Huisarts bericht.
Onderzoekers uit San Diego gingen na hoe een neusallergie het dagelijkse leven van vijfhonderd kinderen beïnvloedt. Daaruit bleek dat de kinderen met een neusallergie vaak slaapproblemen hebben. Zo hadden de kinderen met allergie drie keer meer problemen om in te slapen dan de kinderen zonder allergie die aan het onderzoek deelnamen. Bovendien werden ze 's nachts drie keer meer wakker dan de kinderen zonder allergie. De kinderen met allergie klaagden ook twee keer zo veel als die zonder allergie dat ze slecht sliepen. Die slechte slaap blijkt ook voor problemen tijdens de dag te zorgen. De kinderen met neusallergie stelden dat hun activiteit op de ergste dagen dertig procent lager ligt dan op hun beste dagen.

Dokter Eli Melzer, die het onderzoek leidde, stelt dat allergische rhinitis in geen geval mag worden afgedaan als een snotneus. "Het gaat om een ziekte met behoorlijk wat gevolgen voor de levenskwaliteit", luidt het.

.

Nu in het nieuws