Polsstokspringster Yvonne Buschbaum wordt man

Print
De Duitse polsstokspringster Yvonne Buschbaum deelde woensdag mee dat ze een punt achter haar carrière zet. Ze doet dat om een seksoperatie te ondergaan en man te worden.
"Ik voel me niet thuis in mijn lichaam. Ik ben een man met het lichaam van een vrouw", verklaart Buschbaum op haar website. Met een sprong van 4m70 is de 27-jarige Buschbaum de negende vrouw op de ranglijst aller tijden. In 2002 behaalde ze zilver op de Europese kampioenschappen.

"Al mijn prestaties zijn zuiver. Nooit heb ik doping gebruikt", verzeker Buschbaum. "Ik heb mijn successen behaald als een vrouw en uit biologisch standpunt ben ik dat ook. Niemand hoeft zich bedrogen te voelen. Voor de operatie zal ik nu eerst de nodige hormonenkuur volgen. Ik vraag respect voor mijn beslissing. Ik heb er bewust voor gekozen dit publiek te maken. Ik weet dat het een delicaat onderwerp is. Transseksualiteit is een taboe, maar ik heb niets te verbergen. Het is niet abnormaal anders te zijn. Ik ben blij dat ik deze weg kies. Ik zal een completer mens worden en eindelijk met mezelf in het reine zijn."

.

Nu in het nieuws