Twee minderjarige autodieven geklist in Antwerpen

Print
Antwerpen - De politie heeft woensdagochtend twee minderjarigen opgepakt, nadat ze met een gestolen voertuig waren klemgereden in Deurne bij Antwerpen. Een van hen gedroeg zich bij zijn arrestatie bijzonder weerspannig en verwondde twee agenten. Beiden zijn gekend voor eerdere feiten. Dat meldt Dominique Reyniers van het Antwerpse parket.
De auto waarmee de minderjarigen rondreden, was dinsdag gestolen. Ze werden woensdagochtend door een patrouille opgemerkt toen ze door het rood reden. De politie zette de achtervolging in en stelde een wegversperring op in de Bisschoppenhoflaan ter hoogte van het Sportpaleis in Deurne. De verdachten werden daar rond 3.45 uur klemgereden. Ze vluchtten nog te voet verder, maar werden geklist.

Het gaat om twee 17-jarige mannen, uit Beringen en Antwerpen. De laatste verzette zich hevig tegen zijn arrestatie en verwondde twee agenten, die een drietal dagen arbeidsongeschikt zijn. De jongeman werd uiteindelijk op de grond gewerkt, waardoor hij licht gewond raakte aan de wang. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, maar ook daar bleef hij roepen en tieren tegen het verplegend personeel.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio