Belgische steden verlichten monumenten tegen doodstraf

Print
Op 30 november worden de belangrijkste monumenten in Antwerpen, Bergen, Brussel, Brugge, Charleroi, Hasselt, Ieper, Kortrijk, Leuven, Luik, Mechelen en Verviers verlicht in een speciale kleur. Op die manier maken ze duidelijk dat ze tegen de doodstraf zijn, en dat in het kader van de zesde internationale dag "Cities for Life - Steden tegen de doodstraf". Dat meldt de stad Antwerpen woensdag.
In Antwerpen zullen het stadhuis en het standbeeld van Brabo op de Grote Markt verlicht worden in het groen, de kleur van de hoop. Dat gebeurt op 30 november tussen 17 en 24 uur.

Op 30 november verlichten wereldwijd meer dan vijfhonderd steden, waaronder meer dan dertig hoofdsteden, in een vijftigtal landen een monument tegen de doodstraf. Rome, Madrid, Parijs, Barcelona, Dallas, Kopenhagen, Stockholm, Buenos Aires, Wenen, Santiago de Chile zijn enkele van de steden die aan de actie deelnemen.

De symbolische actie kadert in het initiatief "Cities for life - Steden tegen de doodstraf". De keuze van de dag verwijst naar de eerste afschaffing van de doodstraf door een moderne staat, namelijk het Groothertogdom Toscane, in 1786.

.

Nu in het nieuws