Lot nachtploeg Volvo Gent in handen van hoofdzetel

Het lot van de nachtploeg bij Volvo Cars Gent ligt in handen van de hoofdzetel. Dat valt woensdag te horen bij bonden en directie. De directie van de Gentse afdeling van de Zweedse autobouwer Volvo bekijkt de verschillende mogelijke scenario's om de tijdelijke productievermindering in de fabriek op te vangen.

Belga

De vakbonden opteren voor een oplossing van tijdelijke economische werkloosheid, omdat in het vierde kwartaal van 2008 de productie door de komst van het nieuwe XC60-model terug opgedreven wordt. De directie van Volvo Cars Gent steunt dit scenario en maakte die aanbeveling over aan de Volvotop.

Een andere mogelijkheid is het afbouwen van de nachtploeg, wat zou betekenen dat mogelijks vier- à vijfhonderd mensen hun baan verliezen. De eindbeslissing daaromtrent ligt echter in de handen van de hoofdzetel van Volvo in Göteborg en van eigenaar Ford, met hoofdzetel in Detroit.

De christelijke vakbond ACV hoopt op een snelle beslissing tegen einde deze week, maar Volvo-woordvoerder Mark De Mey verwacht dat de Volvo-top de knoop ten vroegste binnen twee à drie weken doorhakt.

Nu in het nieuws