Voetbal - 'Geblesseerde' Duivels mogen aantreden met hun clubs

Print
De Rode Duivels die door blessures afzegden voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Polen (vorige zaterdag) en Azerbeidzjan (vanavond), mogen komend weekend gewoon spelen met hun respectieve clubs. Dat heeft het Uitvoerend Comité van de Belgische Voetbalbond woensdag beslist.
"Na beraad heeft het Uitvoerend Comité beslist zich niet te verzetten tegen de opstelling van de spelers die ongeschikt werden bevonden om, als speler van de nationale ploeg, de wedstrijden Polen/België en Azerbeidzjan/België te betwisten".

"Deze beslissing is ingegeven door bijzondere omstandigheden dewelke in geen geval, net zoals de beslissing zelf, als precedent kunnen worden beschouwd en/of gehanteerd. Het Uitvoerend Comité zal zich in de nabije toekomst opnieuw beraden over deze problematiek om alzo een definitieve stelling te kunnen vastleggen met het oog op de toekomstige campagnes van onze vertegenwoordigende nationale ploegen."

In de aanloop naar het dubbele EK-kwalificatieduel werden de Rode Duivels geteisterd door afzeggingen. Acht spelers (François Sterchele, Wesly Sonck, Geert De Vlieger, Nicolas Lombaerts, Timmy Simons, Gaby Mudingayi, Philippe Clement en Carl Hoefkens) bleken niet fit.

.

Nu in het nieuws