Las vegasspanje

Print
Een weekendje gokken in het 'Las Vegas' van Spanje? Straks is dat mogelijk, als in de woestijn van Los Monegros de eerste gokstad van Europa verrijst.
Nu nog waait de wind het zand over de troosteloze vlakte, maar over tien jaar moet hier een stad van 100.000 inwoners zijn verrezen, waar jaarlijks veertien miljoen bezoekers hun vertier komen zoeken. Met tientallen hotels, casino's, pretparken, golfbanen en een arena voor stierengevechten.

De paar inwoners van de dunst bevolkte streek van Europa hebben met open mond de plannen aangehoord, die het Brits-Amerikaans-Australische consortium International Leisure Development (ILD) heeft gepresenteerd.

De regionale bestuurders waren uitgenodigd in het Amerikaanse Orlando (Florida) voor de officiële presentatie van Gran Scala, zoals de stad voorlopig heet. "We hoeven er geen cent aan mee betalen", verzekert José Angel Biel, vicepremier van de regering van Aragon, de provincie waar het allemaal gaat gebeuren.

De bestuurders zien het als een uitgelezen kans om dit arme gebied te ontsluiten. De totale investering wordt geraamd op 17 miljard euro en de stad levert straks werk aan 30.000 mensen. Het is de bedoeling dat het hele plan over tien jaar is afgerond. In 2008 wordt begonnen met de bouw.

.

Nu in het nieuws