Pete Sampras sluit comeback uit

Pete Sampras sluit een comeback in het competitietennis resoluut uit. Het voormalige nummer 1 van de wereld, met veertien grandslamzeges de meest succesvolle speler ooit, verklaarde dat na zijn exhibitiematch tegen Roger Federer.

Belga

"Of ik een comeback overweeg? Neen, dat is een makkelijke vraag", zei de 36-jarige Sampras, die vijf jaar geleden het racket aan de haak hing. "Ik kan nog goed serveren en meegaan in een rally, maar dat is zo voor de meeste spelers vandaag. Bovendien slagen ze de bal zo hard als het maar kan."

Federer won relatief vlot met 6-3 en 6-4 van Sampras, maar toch was de Zwitser onder de indruk van zijn tien jaar oudere tegenstander. "De Pete tegen wie ik hier heb gespeeld, is de man zoals ik hem mij herinner. Iemand die initiatief neemt, aanvalt", zei Federer, die de komende dagen nog twee exhibitiematchen tegen Sampras speelt. Federer en Sampras ontmoetten elkaar slechts een keer op het ATP-circuit. In 2001 won Federer in de achtste finales van Wimbledon na een memorabele vijfsetter (7-6, 5-7, 6-4, 6-7, 7-5) en maakte zo een eind aan de heerschappij van Sampras op het Londense gras.