ACOD trekt stakingsaanzegging voor asielcentrum Merksplas in

In het gesloten asielcentrum in Merksplas zal de socialistische vakbond ACOD volgende week maandag niet staken. De vakbond had een stakingsaanzegging ingediend, maar die wordt nu ingetrokken. "We hebben van minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael garanties gekregen dat er maatregelen komen om de veiligheid van het personeel te verhogen", zegt Guido Rasschaert, algemeen secretaris ACOD Overheidsdiensten.

In het gesloten asielcentrum in Merksplas werd volgens het ACOD vorige week een ontsnappingspoging door de politie verijdeld. Daarbij werden een hoop geïmproviseerde wapens gevonden. Volgens de vakbond circuleren er nog steeds ontsnappingsplannen in het centrum.

Het ACOD wilde dat er snel iets zou gebeuren om de veiligheid van het personeel in het gesloten centrum te verbeteren en vroeg minister van Binnenlandse Zaken Dewael om een oplossing. Concreet vroeg de vakbond dat er een grondige huiszoeking zou komen. Om druk uit te oefenen, kwam er deze week een stakingsaanzegging voor maandag 26 november.

"Vandaag hebben we van de minister garanties gekregen. Er zullen maatregelen komen om de veiligheid te verhogen en daarom trekken we onze stakingsaanzegging in", zegt Guido Rasschaert woensdag. Een aantal personen die als "gevaarlijk" beschouwd worden, zullen uit het illegalencentrum verwijderd worden. De inhoud van de andere maatregelen die er komen, is voorlopig geheim.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio