Raadkamer beslist op 19/12 over dossier verdronken Mohamed Bouazza

Print
Antwerpen - De raadkamer in Antwerpen heeft zich woensdag gebogen over het dossier van Mohamed Bouazza. De 23-jarige jongeman verdronk vorig jaar in de Schelde nadat hij achterna gezeten werd. Het parket vraagt de buitenvervolgingstelling van de twee verdachten, maar de familie van het slachtoffer verzet zich daartegen.
Mohamed verdween in de nacht van 30 april op 1 mei 2006. Na een woordenwisseling voor een dancing in het Schipperskwartier werd hij achtervolgd tot aan de rand van de Schelde, nabij het Loodswezen. Daar belandde hij in het water.

"Wat er in die laatste minuten gebeurd is, is niet duidelijk, waardoor het inderdaad moeilijk is om iemand te vervolgen voor moord. Maar het parket vraagt ook de buitenvervolgingstelling voor de bedreigingen eerder die avond en daar verzetten we ons tegen", verklaarde meester Jef Vermassen namens de familie.

Moeder Radia had niet verwacht dat het parket de buitenvervolgingstelling zou vragen. "Ik ben er niet goed van. Ik wil dat de daders voor de rechtbank komen. Ik weet dat ik er mijn zoon niet mee terug krijg, maar zij moeten gestraft worden, zoals ik ook gestraft ben", verklaarde ze na de zitting.

Noch de verdachten, noch hun advocaten waren aanwezig. De beslissing van de raadkamer volgt op 19 december.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio