Topcrimineel Holleeder niet blij met afbeelding op t-shirts

Print
De Nederlandse topcrimineel Willem Holleeder is 'not amused' over de shirts die in omloop zijn met zijn hoofd erop. Zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers gaat onderzoeken of hij gerechtelijke stappen kan nemen tegen onder meer een Groninger bedrijf dat shirts met de afbeelding van Holleeder verkoopt.
'THE ENDstra tapes' staat er op het shirt. Boven de tekst prijkt het gezicht van Holleeder. "'The End' refereert aan het eind van het proces en het eind van de criminele carrière van Holleeder. De gehele tekst staat natuurlijk voor de achterbankgesprekken die Willem Endstra voerde met de recherche", legt Perry ten Hoorn van communicatiebureau Open uit.

De commercie heeft zich gestort op het proces van Willem Holleeder. Het Groninger communicatiebureau Open is één van de bedrijven in Nederland die 'Holleeder-shirts' verkopen. "Ik heb Holleeder verteld wat er op het shirt staat en hij is er niet van gediend. Het gebruik van zijn hoofd en naam is zonder toestemming gebeurd. Dit kan niet zomaar. Het is bovendien erg plat. Ik moet kijken wat we hiertegen kunnen doen", laat Kuijpers weten. Het idee voor het shirt werd afgelopen zomer geboren. Ten Hoorn: "Iedereen praatte over het proces. Het is een dankbaar onderwerp voor een shirt."

Het shirt is te koop op www.seasonshirts.nl. Er zijn niet alleen shirts in omloop met de beeltenis van de van afpersing verdachte Holleeder. Eerder liet een man die voor tweevoudige moord vastzit in Vught een serie Holleeder-postzegels maken bij TNT. Toen liet Kuijpers weten dat zijn cliënt zich vereerd voelt met de postzegel.

.

Nu in het nieuws