Hondje 15 km meegesleurd onder auto

De Jack Russell van Kris Hellebaut en zijn vriendin Patricia Kielbaey uit Sint-Katelijne- Waver kwam onder een auto terecht. De chauffeur reed door en het beestje bleef aan de onderkant van de wagen vasthangen. Een levensechte nachtmerrie voor de baasjes, die het bloedspoor van hun trouwe viervoeter vijftien kilometer lang volgden, maar dan het spoor bijster raakten.

BR>

Het ongeval gebeurde vorige vrijdag om 17.40u, in de Mijlstraat in Duffel. Postbode Kris Hellebaut en zijn vriendin Patricia Kielbaey hebben een heel weekend gezocht naar de stoffelijke resten van hun oogappel Tess, een speelse Jack Russell van anderhalf jaar oud. ”Via Gazet van Antwerpen hopen we getuigen te vinden.”

”We stapten uit de wagen in Duffel en Tess liep op enkele blaffende honden aan de overkant van de straat af. Er kwam een auto aan, ik probeerde hem tegen te houden, maar hij reed gewoon tegen onze hond aan”, vertelt Patricia.

Van Duffel tot Nijlen

”De wagen vertraagde niet en reed door. We zagen hoe Tess onderaan de auto vastzat, waarschijnlijk hing ze aan de as van het voorwiel. We liepen nog achter de auto, maar konden hem niet volgen. Dus sprongen we in de wagen en volgden het bloedspoor. Dat liep van in de Mijlstraat in Duffel tot aan de Bouwelsesteenweg in Nijlen. Dat is ongeveer vijftien kilometer. Er was geen bloed meer te zien, Tess was er ook niet en de donkerkleurige wagen evenmin. In de hele buurt hebben we gezocht, maar zonder resultaat”, aldus Kris.

”We willen waardig afscheid kunnen nemen van Tess en dat kunnen we niet als we de resten van onze hond niet hebben. Het idee dat Tess ergens in de gracht of in een vuilnisbak ligt, is ondraaglijk. Hopelijk is ze niet gewoon ergens gedumpt. Gelukkig hebben we nog Lucky, onze tweede hond. Hij heeft een paar dagen amper gegeten en heeft net als wij een trauma opgelopen. We hebben geen kinderen en onze honden betekenen heel veel voor ons."

Wie kan helpen: 0479-82.99.54, kris.hellebaut@skynet.be

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio