Speelplaneet verwelkomt monitoren

In zaal Mariakring verzamelde een twintigtal jongeren op de monitorenwervingsdag van het Dendermondse speelplein De Speelplaneet. Heel wat vijftien- en zestienjarigen konden al eens proeven van de sfeer onder de monitoren. De knotsgekke bende beviel hen wel.

Een speelpleinwerking kan alleen overleven dankzij een goede werking van haar monitoren. Omdat er elk jaar wel enkelen afvloeien, organiseert de Speelplaneet regelmatig een monitorenwervingsdag. ”Hiermee proberen we de jongeren vanaf zestien jaar warm te maken om in de vakanties mee te helpen met de opvang van de Dendermondse kinderen op onze Speelplaneet”, zegt secretaris Bart Verwaeren. ”Vorig jaar hadden we een twintigtal nieuwe monitoren en ook nu zijn er een twintigtal op onze wervingsdag. De jeugdbewegingen zijn ook meestal een goede bron.”

Als thema hadden de oudere monitoren Prison Break gekozen. Enkelen van hen hadden hun streepjesplunje aangetrokken en zagen er uit als echt gevangenen. Terwijl de nieuwelingen opdrachten moesten uitvoeren, trokken ze zich terug in hun cellen. Sara Vosters (15) en Evelien Caudron (15) kennen elkaar van op school en ontdekten dat ze beiden zouden komen.

De juiste aanpak

”Het thema is natuurlijk typisch Dendermonds”, lachen ze beiden. ”We hebben al allerlei spelletjes moeten spelen en opdrachten uitvoeren. Als we genoeg goede punten verzamelen, laten ze ons misschien weer vrij. Het is veel toffer op een speelplein dan gewoon thuis te blijven zitten. Ze mogen ons de komende zomer dan ook regelmatig verwachten als monitor.” Yannick De Wilde (17) draait al twee seizoenen mee bij De Speelplaneet. Om het lekker gek te maken, heeft hij zich verkleed als kip. Ook hij houdt ervan om actief bezig te zijn. ”Ik werk graag met kinderen”, vertelt hij. ”Je krijgt ook opleidingen als monitor en animator zodat je goed weet hoe je ze moet aanpakken. Dat maakt het des te boeiender.”

RaMo

www.speelplaneet.net

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio