Woning brand uit vlak voor komst deurwaarder

Dendermonde - Een huurwoning in de Fortstraat in Sint-Gillis-Dendermonde brandde maandagmorgen volledig uit. Alleen de hond was in de woning. Aanvankelijk werd aan brandstichting gedacht omdat op 22 november een uitzetting zou plaatsvinden. Na onderzoek bleek het om een ongeluk te gaan.
De brand die dinsdagochtend rond 7u een huurwoning in de Fortstraat volledig verwoestte, was niet opzettelijk aangestoken. Dat bevestigde het parket na een onderzoek door de brandexpert. “Alles wijst erop dat een elektrisch toestel vuur heeft gevat en de brand heeft veroorzaakt”, zegt woordvoerder Manu Böting van het parket.

Toch waren er heel wat aanwijzingen dat het om brandstichting kon gaan. De Brusselse eigenaar van de woning bevestigde dat er op 22 november een deurwaarder zou langskomen om de bewoonster uit te zetten. “Toen de grootmoeder er nog woonde was alles nog oké. Wij hadden er ook geen problemen mee toen de grootmoeder zegde dat ze zou verhuizen en haar kleindochter er zou gaan wonen. Maar eens de kleindochter was ingetrokken, werd er geen huishuur meer betaald”, aldus de huisbaas. “De maat was vol voor ons.”

De brandweer had de melding gekregen dat er nog iemand in het huis aanwezig was, maar dat bleek na een grondige zoektocht in het brandende gebouw niet het geval. “Wij hebben alleen de hond aangetroffen”, aldus brandweercommandant Luc Callebaut.
De brand was erg hevig en allesverwoestend. De brandweer had twee uur nodig om het vuur te blussen.

De politie had wel wat tijd nodig om de bewoners van het huis op te sporen, het leek erop dat zij gevlucht waren. Rond de middag werden de grootmoeder en kleindochter uiteindelijk toch gevonden. De twintiger bevestigde dat ze het elektrische vuur had laten branden voor haar hond en zei verder niks af te weten van de nakende uitzetting.

Line Callebaut

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio