AWW komt uitleg geven

Mortsel - Deze week zakt een afgevaardigde van de Antwerpse Water Werken af naar Mortsel om toelichting te geven bij de activiteiten van AWW. Daarmee haalt raadslid Jos Weckhuysen (Open VLD) deels zijn slag thuis. Hij drong al meermaals aan op meer verslaggeving vanuit de intercommunales.

“We worden als raadslid nauwelijks in kennis gesteld van de soms toch belangrijke wijzigingen in die intercommunales”, zegt Weckhuysen. “ISVAG deed dat wel, maar AWW stuurde telkens een juridisch raadgever die nooit kon antwoorden op onze vragen. Bovendien zou eigenlijk de directeur-generaal moeten komen.” Het Open VLD-raadslid zwaait alvast met het Decreet van de Vlaamse Gemeenschap. Dat verplicht de aangehaalde verslaggeving tot minstens tweemaal per jaar.

Schepen Bob De Richter (sp.a) gaf Weckhuysen al mee dat dit nergens in Vlaanderen gebeurt. Wel zouden de Mortselse fractieleiders al eerder hebben ingestemd om dit één keer per jaar te doen. Daarom ook dat dus volgende week een vergadering met de afgevaardigde van AWW plaatsvindt. “Goed, want ik heb heel veel vragen. En die hoef ik niet op voorhand neer te leggen, zo kreeg ik bevestigd van de betrokken regeringscommissaris”, aldus Weckhuysen. Dat de verslaggeving van de overige intercommunales nog dit jaar in de gemeenteraad passeert, valt sterk te betwijfelen.

SSl
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio