Burgemeester regelt bezoek van Bobby

De figuur Bobby, trouwe vriend van Kuifje in de strips van Hergé, is een witte terriër reu. Als Kuifje internationaal de bekendste Belg is, dan is Bobby ongetwijfeld de bekendste hond.

BR>

Zo'n eigenzinnig beestje tot leven brengen op de scène is uiteraard niet eenvoudig. Met een echte - eigenzinnige - witte terriër werken is praktisch onmogelijk. Dierentrainer en ‘Animal Star Maker’ Walter Verhoeven koos daarom voor een Irish soft cotton wheaten terrier, een typische allround-hond, die wat bijgetrimd werd. Bobby in de musical wordt gespeeld door twee teefjes van 8 jaar. Eén van hen was in 6A van Pulhof op bezoek. Het hondje is wel degelijk een BV, zonder de daarbij horende ‘kapsones’. Terwijl dierentrainer Walter honderd uit babbelde met een klas die aan zijn lippen hing, liet de terriër zich heerlijk vertroetelen door de kinderen.

De rol van het hondje in de musical is niet eenvoudig. Zo moet hij reageren op bevelen van acteurs, die niet zijn baasje zijn. Een slechterik in zijn achterste bijten, een worst stelen en tegelijk uitkijken om geen ongewilde trap te krijgen van dansers op de scène. Maar Bobby is een dier met weinig stress, die veel en makkelijk leert. Hij herkende zichzelf wanneer de klas een DVD bekeek. Nu is hij de ster in Kuifje en de Zonnetempel maar hij heeft nog andere rollen op zijn palmares: de musical Annie, die binnenkort hernomen wordt, de film Suske en Wiske en Iemand anders zijn geluk van Fien Troch.

Hugo WILRI

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio