Groen! schiet met scherp op Heylen

Antwerpen - Oppositiepartij Groen! wil met een amendement OCMW-voorzitster Monica De Coninck (sp.a) haar 17 miljoen euro geven voor een sociaal beleid. Cultuurschepen Philip Heylen (Cd&V) maakt zich volgens de groenen dan weer schuldig aan vriendjespolitiek.
BR> De begroting 2008 van de stad Antwerpen is asociaal, vindt Groen! Het beste voorbeeld is volgens de partij de discussie over de twintig miljoen euro extra per jaar voor het OCMW. Dit geld is nodig om volgens De Coninck het huidige beleid te kunnen verderzetten. “Na maanden onderhandelen krijgt het OCMW slechts drie miljoen euro”, zegt Dirk Geldof, OCMW-raadslid. “Voor een student betekent 3/20 onherroepelijk een tweede zit: het is niet delibereerbaar.”

Groen! hoopt dit met een amendement op de gemeenteraad recht te trekken. Daarin wordt gevraagd om de bijpassing van de uitgaven van het OCMW met 17 miljoen euro op te trekken. De groenen kijken vooral uit naar het stemgedrag van sp.a-spirit.
Groen!-fractieleidster Freya Piryns schiet met scherp op Heylen. “De toelagen zonder reglement stijgen gevoelig, vooral in de cultuurbegroting”, zegt Piryns. “De inspectie van financiën vindt dit een verontrustende evolutie. Wij vrezen de herintrede van de vriendjespolitiek. Beleid moet objectiveerbaar en motiveerbaar zijn.”

De groene fractie klaagt ook de onderfinanciering aan van de districten. “Het aandeel van de autonoom te besteden middelen voor de districten in het investeringsbudget zakt van 13,7 naar 7,9 procent”, zegt Piryns. “Dat is voor ons onaanvaardbaar, want dit gaat ten koste van onder andere kwalitatieve en groene ruimte in de wijken.”

SVW

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio