Jongerenwerkloosheid in Antwerpen in vrije val

Antwerpen - Het aantal werkzoekenden onder de 25 daalde met een kwart in vergelijking met 2006. De afgelopen acht jaar was de jeugdwerkloosheid nog nooit zo laag in Antwerpen.
De cijfers komen uit de arbeidsmarktfiche voor oktober van de stad Antwerpen.

Antwerpen telt 25.235 werkzoekenden. In vergelijking met vorig jaar was er een daling van 15 procent. De werkloosheidsgraad in Antwerpen bedraagt 12,3 procent. Het Vlaams gemiddelde is 6,1 procent.

De gevoeligste daling is te noteren onder de jongeren. Antwerpen telt 4.345 werkzoekenden onder de 25 jaar. In vergelijking met 2006 is er een daling van 27 procent. In Vlaanderen daalde de jongerenwerkloosheid met 8,7 procent. Ruim 17 procent van de Antwerpse werkzoekenden is jonger dan 25 jaar.

Volgens Antwerps schepen van Economie Robert Voorhamme (sp.a) zijn er twee verklaringen: “We profiteren mee van de goede economische conjuntuur”, zegt Voorhamme. “Daarnaast plukken we de vruchten van onze aanpak van de jongerenwerkloosheid met Antwerk!. We merken bijvoorbeeld dat veel allochtone jongeren aan een job geraken. We komen daar van ver.”

SVW

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio