Deurnese omgebracht met schroevendraaier

Speurders hebben dinsdag op camping Bergheide in Lichtaart gezocht naar de schroevendraaier waarmee de Deurnese Nancy Hendrickx is omgebracht. Haar echtgenoot C.V.D blijft aangehouden, maar ontkent. Hij zegt dat hij op het moment van de feiten in Schilde was.

De lokale recherche van Turnhout probeert alle losse eindjes in het onderzoek naar de campingmoord aan elkaar te knopen. Het lichaam van de Antwerpse Nancy Hendrickx werd vrijdag gevonden op camping Bergheide in Lichtaart. Dinsdagnamiddag gingen de speurders op zoek naar het moordwapen. “We hebben niets gevonden. We onderzochten alleen de omgeving van de caravan”, zegt commissaris Jef Verheyen.

De politie pakte vrijdag C.V.D. op als verdachte. Hij verscheen dinsdag voor de raadkamer en blijft aangehouden.

“Hij blijft ontkennen maar ik heb de vrijspraak niet gevraagd”, zegt advocaat Bart Vosters, die trouwens op de feiten erg aangedaan reageert. ”Gruwelijk. Ik heb al veel gezien, maar dit slaat alles. Mensen van het parket spreken over een sadistische moord. Het slachtoffer had 120 verwondingen op het lichaam.”

“De feiten werden vermoedelijk donderdagavond gepleegd. Het slachtoffer was bij haar zus op de camping gaan eten en ging omstreeks 21u naar haar caravan. Vermoedelijk sloeg de moordenaar toe tussen 21u en middernacht. Mijn cliënt zegt dat hij toen in Schilde verbleef.”

Een 18-jarige zoon van het slachtoffer uit een vorige relatie, Wesley, kwam de zoektocht naar het wapen op de camping volgen. Het was deze jongen die zijn moeder vrijdag vond. “Ik woon bij de bomma in Deurne en kom elk weekend naar de caravan”, vertelt hij. “Vrijdag was er geen wanorde in de caravan, maar ik heb niet alles gezien. Ik ben buiten gegaan toen ik de benen van moeder zag, vol bloed.”

Alex KESTENS

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio