Milde straf voor passagier doodrijder

Stabroek - De dronken cafébaas die in april een student doodreed in Stabroek en vluchtmisdrijf pleegde, zat niet alleen in zijn grijze Corvette. Zijn passagier, Luc V.D.C., werd dinsdag veroordeeld tot zes maanden cel en 550 euro boete, beide met uitstel, voor schuldig verzuim.
Cafébaas René D.L., die zich later voor de politierechter nog moet verantwoorden, was op 21 april een hele dag op stap geweest met Luc V.D.C.. Zwaar dronken reed het duo van Kalmthout naar Stabroek, maar aan het kruispunt in Putte, maaiden ze de 21-jarige student, Roel Schonkeren, van het zebrapad. De chauffeur stopte heel even, maar pleegde dan vluchtmisdrijf.

De rechter tilt er zwaar aan dat Luc V.D.C. op geen enkel ogenblik iets ondernam om zijn kameraad tegen te houden of om zelf hulp te bieden. Dat hij stelde dat er al hulp aanwezig was, wijst er volgens de rechter op dat hij wist dat er iets was gebeurd. Het parket eiste voor schuldig verzuim tien maanden, maar dankzij zijn blanco strafblad volstaan voor de strafrechter zes maanden en 550 euro boete, beide met uitstel.

SdK
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio