Parking academie wordt uitgebreid en opengesteld

Het gemeentebestuur van Heist-op-den-Berg wil de parking van het academiegebouw aan de Oude Godstraat uitbreiden en anderzijds ook laten gebruiken als parking voor bezoekers aan de nabijgelegen Bergstraat.

”Om een totaalproject voor de muziek- en tekenacademie te kunnen uitwerken, wordt het bijzonder plan van aanleg herzien. Hierbij wordt eveneens aandacht besteed aan de inrichting en de verruiming van de parking, enerzijds ten behoeve van de academie en anderzijds als randparking voor het centrum. Tevens wordt getracht om het groene karakter van de naastliggende geklasseerde tuin te versterken”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening, Jef Marien (CD&V/N-VA).

”De tuin van de aanpalende herenwoning Torfs ligt gedeeltelijk in de zone van openbaar nut en een stukje achteraan kan parking worden”, zegt Marien.

Schepen van Onderwijs, Eric Verbist (CD&V/N-VA) meent dat met de uitbreiding van de academie het parkeerprobleem nog acuter wordt. “Met de inname van een deel van de tuin kan het een mooie parking worden voor 50 tot 60 wagens. Wij denken dan niet aan het deel met historische en waardevolle bomen, maar aan de moestuin ernaast. Die oppervlakte is ongeveer zo groot als het academiegebouw. En als de academies de parking niet gebruiken, dan kan ze dienstdoen als parking voor het centrum.

PA

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio