”Mijn uitvinding is de strafste”

Mechelen - De deelnemers van De Bedenkers op Eén krijgen een massamedium om hun uitvindingen op de markt te brengen. Dat het ook anders kan, bewijst uitvinder
Maurice Guldemont. De man trekt het hele land rond om zijn onverslijtbare matrasdrager aan de man te brengen. Dinsdag was Mechelen aan de beurt.
BR>
Maurice Guldemont glundert als hij bij zijn collectie metalen matrasdragers staat. Hij ging met zijn idee naar uitvindersbeurzen over heel Europa en kaapte de ene na de andere medaille weg. ”De jury’s vonden het concept prachtig. Ik verfijn het al zeven jaar lang. Mijn matrasdrager is gemaakt van metaal en veren. Het is veel confortabeler dan een lattenbodem. Mijn rugproblemen zijn van de baan. Ik heb al meer dan duizend bedden verkocht en heb geen ontevreden klanten”, vertelt Guldemont fier.

”Stap voor stap heb ik gesleuteld aan mijn product, tot het een onverslijtbare, comfortabele matrasdrager was. Mijn concurrenten begrijpen niet dat ik iets maak dat nooit kapot gaat. Maar ik ben 62. Er zijn nog miljarden mensen op de wereldbol aan wie ik kan verkopen. Ik heb dus nog even werk”, glimlacht de minzame verkoper.

Voor de deelnemers van de uitvindersshow De Bedenkers op Eén is Maurice mogelijk een lichtend voorbeeld. ”Ik schuim heel het land af om mijn product aan te prijzen. Ik geef niet op en blijf er voor gaan. Door mijn inzet kan ik nu leven van mijn uitvinding. Grote televisiereclame is niets voor mij. Ik doe het op mijn manier en voel me heel gelukkig. Mijn matrasdragers zullen me ruimschoots overleven en daar ben ik fier op”, aldus Guldemont.

”De producten die De Bedenkers nu op televisie voorstellen, zijn veelal onnozelheden in mijn ogen. Ze zijn ook maar nuttig voor kleine doelgroepen. Mijn uitvinding is de strafste: elke mens op aarde kan het gebruiken. Of uitvinder zijn aan te raden is? Het geeft veel voldoening als het lukt. Ik ben gehuldigd door mijn thuisstad Ninove en loop elke dag op wolkjes”, besluit Guldemont.

De infodag van Guldemont vond gisteren dinsdag plaats in Hotel Montreal in de Mechelse Duivenstraat.

Bert PROVOOST
www.guldemont.com
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio